Groot nieuws: Reductie maximale Gulden supply (en meer)!

Recentelijk is er groot positief nieuws met de Gulden community gedeeld over een opkomende update. Deze blogpost geeft een overzicht weer van de aanpassingen die deze update met zich mee brengen. Ik vertel je ook waarom ik denk dat deze aanpassingen game-changing zullen uitpakken voor de bekendheid en waardering van het Gulden project.

De Gulden community is samen met de GAB overeen gekomen om een aantal wijzigingen door te voeren om de Store of Value aspecten van Gulden in de nabije toekomst aanzienlijk te verbeteren. Het wordt de laatste maanden steeds duidelijker dat Gulden een zeer gebruiksvriendelijke toegangspoort is voor opslag van waarde. De aanpassingen die met de update worden doorgevoerd passen dan ook veel beter waar men met het Gulden project naartoe wilt: Het zijn van een digitaal waardemiddel met oog op de toekomst. Een waardemiddel groeit in de loop der tijd in waarde. Deze aanpassingen kunnen daar enorm positief aan bijdragen omdat Gulden een schaarser goed zal worden. Ook op de korte termijn heeft dat al een gunstig effect. Lees verder waarom.

Supply reductie!

De maximale Gulden supply was sinds de start van Gulden in 2014 vooraf bepaald op 1680 miljoen Gulden. Op dit moment zijn er ongeveer 540 miljoen Gulden in omloop. Dat is maar 33% van het totale aantal nog te mijnen Guldens. Hier komt verandering in. De maximale supply zal worden gereduceerd naar 750 miljoen Gulden in een opkomende update. Dat is een reductie van maar liefst 55%!

In ongeveer 80 jaar zullen er dan minder dan 210 miljoen Gulden nog te mijnen zijn, waardoor het schaarste niveau van beschikbare Guldens onmiddellijk wordt verhoogd. Met de opkomende update zal er in augustus dit jaar dan al 73% van de maximale hoeveelheid Guldens in omloop zijn. In het jaar 2025 zal dit zo’n 86% bedragen en in 2029 al meer dan 93%. De resterende circa 7% zal door halveringen van de blockbeloningen, die vanaf 2025 van start gaan, nog maar zeer langzaam op de markt verschijnen. Het zal vanaf 2030 dus nog 70 jaar duren voordat die laatste hoeveelheid van minder als 7%, op de markt komt.

Verlaging van blockbeloning op korte termijn

De blok beloningen worden met circa 25 % verlaagd. Dit heeft direct een gunstig effect op de jaarlijkse inflatie. De prijsdruk op de markten neemt af omdat het netwerk dagelijks minder Gulden uitkeert aan alle betrokken partijen (miners, witness, ontwikkelaars). Als de vraag gelijk blijft en het aanbod van beschikbare Guldens daalt binnenkort met 25%, dan stijgt de koers in theorie met geleidelijk met 25% vanaf de datum dat deze wijziging in gaat. In de praktijk zal de Gulden koers waarschijnlijk hier al op vooruit gaan lopen.

Wil iedereen straks Gulden hebben?

Gulden Halving Events

Om de 4 jaar zal er een halvering plaatsvinden van de blok beloningen. Dit betekent feitelijk dat iedere 4 jaar er 50 % minder Guldens op de markt kunnen komen. De werking en het positieve effect op de koers van deze zogenoemde ‘Halving’ heeft zich bij Bitcoin door de jaren heen bewezen. Door deze halvings in de Gulden code te implementeren, krijgt de naam die Gulden is gegeven als ‘De Nederlandse Bitcoin’, plotseling een stuk meer betekenis.

Meer informatie over de update en de specifieke datums waarbij deze wijzigingen van kracht worden, zullen op een latere datum gedeeld worden.

Wat kan deze update betekenen voor de Gulden koers?

De Gulden koers is met 75% gestegen, sinds het nieuws op 13 april bekend werd gemaakt.

De combinatie van deze aanpassingen zullen naar mijn idee voor veel meer waardering en bekendheid van het Gulden project gaan zorgen. Ik verwacht dit omdat een stijgende koers van een cryptovaluta simpelweg de best beschikbare marketingstool is. Een project wat in waarde stijgt trekt veel meer aandacht en betrokkenheid.

Daarnaast staan er nog veel meer ontwikkelingen op de planning die het bereik van Gulden massaal kunnen vergroten. De NFT toepassing die ontwikkeld wordt en op de Gulden blockchain komt te draaien evenals de marktplaats voor deze NFT’s zijn twee perfecte voorbeelden hiervan. Het is tijd om door te pakken.

Waar kan men Gulden kopen?

Op mijn website vind je een kort overzicht terug bij welke aanbieders Gulden te koop of te verhandelen is. Dat overzicht vindt je hier.

Word lid van de community Gulden Slack om met andere gebruikers te chatten of volg mij op Twitter of Instagram om van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte te blijven!

Disclaimer: Ik geef nooit financieel advies. Ik ben geen (professioneel) adviseur en accepteer geen verantwoordelijkheid voor enige geleden (financiële) schade door fout of toedoen naar aanleiding van informatie in mijn blog posts of op mijn website. De gedeelde informatie is louter informatief en educatief bedoeld en bevat veel persoonlijke meningen.

Visit Gulden.com or NederlandseBitcoin.nl for more info or follow at twitter.com/BitcoinNL

Visit Gulden.com or NederlandseBitcoin.nl for more info or follow at twitter.com/BitcoinNL